Fremgangsmåte
Når det er vår eller sommer kan du gjerne pynte med løvetannkronblader. Faktisk er hele løvetannblomsten spiselig. Kronbladene holder seg ikke så godt, så det er best å pynte rett før servering,
Muffinsene holder seg ellers godt i kjøleskapet.
Hvis du vil kan du tilsette sjokoladebiter eller hakkede hasselnøtter i røra.
- Forvarm ovnen til 190 grader, over- og undervarme
- Gjør klart et muffinsbrett med muffinsformer
- Pisk egg og sukker til eggedosis
- Bland det tørre i en bakebolle. Sikt det opp i eggedosisen, og vend det inn.
- Tilsett matolje og rør inn.
- Mos bananene med en gaffel og bland med rømmen før du vender det inn i røra
- Fyll formene ca 2/3 fulle
- Stek på 175 grader i ca 18-20 min midt i ovnen, til de er brune på toppen. Bruk en stekepinne for å sjekke om de er ferdig.
- Avkjøl muffinsene før du tar på krem.
- La kremost bli litt mykt før du lager kremen
- Rør smør og melis sammen med håndmikser eller miksmaster. Miks til det en blir en luftig og lys masse.
- Tilsett kremost og pisk videre til det er blandet og du har en glatt krem. Kremen skal bli så fast at du kan sprøyte den med en sprøytepose.
- Pynt muffinsene med kremen. Du kan enten bruke en sprøytepose eller en skje for å ta på kremen. Her har jeg brukt sprøytetipp Ateco 844. Hvis du skal ha så mye krem på hver som på bildet bør du lage dobbelt oppskrift for å være sikker på å få nok.
- Spre noen løvetannkronblader eller hele løvetannblomster på toppen av muffinsene som pynt.