Bananmuffins med ostekrem

muffins

Gir ca 18 standard muffins

Ingredienser

Muffins

  • 2 store modne bananer
  • 2 egg
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 dl matolje
  • 1 dl rømme
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker

Ostekrem

  • 200 g kremost
  • 150 g melis
  • 100 g mykt smør

Fremgangsmåte

Når det er vår eller sommer kan du gjerne pynte med løvetannkronblader. Faktisk er hele løvetannblomsten spiselig. Kronbladene holder seg ikke så godt, så det er best å pynte rett før servering,

Muffinsene holder seg ellers godt i kjøleskapet.

Hvis du vil kan du tilsette sjokoladebiter eller hakkede hasselnøtter i røra.

Muffins

  1. Forvarm ovnen til 190 grader, over- og undervarme
  2. Gjør klart et muffinsbrett med muffinsformer
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis
  4. Bland det tørre i en bakebolle. Sikt det opp i eggedosisen, og vend det inn.
  5. Tilsett matolje og rør inn.
  6. Mos bananene med en gaffel og bland med rømmen før du vender det inn i røra
  7. Fyll formene ca 2/3 fulle
  8. Stek på 175 grader i ca 18-20 min midt i ovnen, til de er brune på toppen. Bruk en stekepinne for å sjekke om de er ferdig.
  9. Avkjøl muffinsene før du tar på krem.

Krem

  1. La kremost bli litt mykt før du lager kremen
  2. Rør smør og melis sammen med håndmikser eller miksmaster. Miks til det en blir en luftig og lys masse.
  3. Tilsett kremost og pisk videre til det er blandet og du har en glatt krem. Kremen skal bli så fast at du kan sprøyte den med en sprøytepose.
  4. Pynt muffinsene med kremen. Du kan enten bruke en sprøytepose eller en skje for å ta på kremen. Her har jeg brukt sprøytetipp Ateco 844. Hvis du skal ha så mye krem på hver som på bildet bør du lage dobbelt oppskrift for å være sikker på å få nok.
  5. Spre noen løvetannkronblader eller hele løvetannblomster på toppen av muffinsene som pynt.