Sjokolademakroner

porsjon

Gir ca 12 makroner

Ingredienser

Makronskall

  • 60 g eggehvite
  • 30 g finkornet sukker
  • 50 g mandelmel
  • 100 g melis
  • Konditorfarge (kan droppes)

Sjokoladeganache

  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g kremfløte
  • 25 g mykt smør

Fremgangsmåte

Makronskall

Tips! Sjekk ut min grunnoppskrift for makronskallene for en detaljert fremgangsmåte for hvordan man lager makronskallene

  1. Sikt sammen melis og mandelmel
  2. Pisk eggehvitene med håndmikser eller kjøkkenmaskin i 30 sekunder. Tilsett sukker og fortsett å piske til du får marengs med myke topper.
  3. Hvis du vil kan du tilsette konditorfarge og piske videre til det akkurat er blandet inn
  4. Sikt de tørre ingrediensene en gang til i bollen med marengsen
  5. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn ingrediensene til røren blir glatt, skinnende og drypper jevnt fra slikkepotten. Den skal renne i et bånd og forsvinne tilbake i røren innen 30 sekunder. Hvis den ikke gjør dette, fortsett å vende forsiktig til konsistensen endrer seg. Pass på å ikke røre for mye, da vil makronene flyte utover.
  6. Ha røren i en sprøytepose med en rund tipp (ca. 12 mm). Sprøyt små sirkler (ca. 4 cm i diameter) på et bakepapir, med ca. 5 cm mellomrom.
  7. La makronene tørke til de har en tynn hinne på overflaten. Dette tar ca 25 min, men kan også ta kortere eller lenger tid. Hvis makronene ikke tørker skikkelig vil de sprekke under steking og ikke få de karakteristiske "føttene" (den lille rynkekanten nederst).
  8. Mens makronene tørker kan du forvarme ovnen til 140 grader over- og undervarme.
  9. Stek makronene i 18–20 minutter.
  10. La de hvile på stekebrettet i 5 minutter før du flytter dem over på en rist for å avkjøles helt.
  11. Fyll makronene med ønsket fyll

Sjokoladeganache

  1. Hakk sjokoladen i biter og legg i en skål
  2. Varm opp fløten til kokepunktet og hell den over den hakkede sjokoladen. La det stå i noen minutter før du rører det til en glatt masse.
  3. Tilsett smøret og rør til det er godt blandet
  4. La stå i kjøleskapet til den stivner (1-2 timer)
  5. Fyll sjokoladeganachen i en sprøytepose med en rund tupp, ca 12mm.
  6. Hvis sjokoladeganachen er for hard å sprøyte ut kan du varme den opp ved å holde på sprøyteposen eller å la den ligge på benken en stund.
  7. Sett sammen to og to makronskall som er ca like store
  8. Sprøyt på en runding med sjokoladeganache på halvparten av makronskallene og monter sammen makronene.