Fremgangsmåte
Tips! Sjekk ut min
grunnoppskrift for makronskallene for en detaljert fremgangsmåte for hvordan man lager makronskallene
- Sikt sammen melis og mandelmel
- Pisk eggehvitene med håndmikser eller kjøkkenmaskin i 30 sekunder. Tilsett sukker og fortsett å piske til du får marengs med myke topper.
- Hvis du vil kan du tilsette konditorfarge og piske videre til det akkurat er blandet inn
- Sikt de tørre ingrediensene en gang til i bollen med marengsen
- Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn ingrediensene til røren blir glatt, skinnende og drypper jevnt fra slikkepotten. Den skal renne i et bånd og forsvinne tilbake i røren innen 30 sekunder. Hvis den ikke gjør dette, fortsett å vende forsiktig til konsistensen endrer seg. Pass på å ikke røre for mye, da vil makronene flyte utover.
- Ha røren i en sprøytepose med en rund tipp (ca. 12 mm). Sprøyt små sirkler (ca. 4 cm i diameter) på et bakepapir, med ca. 5 cm mellomrom.
- La makronene tørke til de har en tynn hinne på overflaten. Dette tar ca 25 min, men kan også ta kortere eller lenger tid. Hvis makronene ikke tørker skikkelig vil de sprekke under steking og ikke få de karakteristiske "føttene" (den lille rynkekanten nederst).
- Mens makronene tørker kan du forvarme ovnen til 140 grader over- og undervarme.
- Stek makronene i 18–20 minutter.
- La de hvile på stekebrettet i 5 minutter før du flytter dem over på en rist for å avkjøles helt.
- Fyll makronene med ønsket fyll
- Ta ut innmaten av pasjonsfrukten, kjør med stavmikser og sil
- Legg gelatin til bløt i kaldt vann
- Bland alt utenom smør og gelatin i en kjele som varmes opp til kokepunkt på svak varme og sett så til side
- Tilsett gelatin og rør denne godt inn
- La det kjøles i ca 5 minutter før du tilsetter smør i terninger
- Rør kraftig. Hvis du nå har klumper etter koagulert egg så kan du bruke en stavmikser å kjøre det glatt
- La stå i kjøleskap i 6 timer eller over natten
- Rør litt i pasjonsfruktcurden slik at den blir glatt igjen og fyll pasjonsfruktcurden i en sprøytepose med en rund tupp, ca 12mm i diameter
- Sett sammen to og to makronskall som er ca like store
- Sprøyt pasjonsfruktcurden på halvparten av makronskallene og monter sammen makronene